Hlavní obsah

Americká centrální banka si posvítí na Deutsche Bank kvůli skandálu s praním peněz

Novinky, bož

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Americká centrální banka Fed prověřuje roli německé Deutsche Bank ve skandálu ohledně praní peněz prostřednictvím dánské Danske Bank. Informoval o tom server listu Frankfurter Allgemeine Zeitung. Deutsche Bank ukončila obchodní vztahy s Danske Bank v roce 2015.

Foto: Kai Pfaffenbach, Reuters

Centrála Deutsche Bank ve Frankfurtu

Článek

Deutsche Bank informace o vyšetřování pocházející od agentury Bloomberg popřela s tím, že s úřady vždy spolupracuje, a pokud ji požádají o informace, dodá jim je.

Podle whistleblowera Howarda Wilkinsona měla Deutsche přes Danske vyprat zhruba 150 miliard dolarů (3,4 bilionu korun) pocházejících z podezřelých fondů. Pobočky Deutsche ve Frankfurtu nad Mohanem v této souvislosti prohledávala policie.

Několik mezinárodních vyšetřování kvůli údajnému praní špinavých peněz se v současnosti soustředí na estonskou pobočku Danske Bank, pro kterou byla Deutsche Bank korespondenční bankou. To znamená, že jí poskytovala platební a další služby.

Aféra se týká transakcí z let 2007 až 2015, které Danske Bank uskutečnila přes estonskou divizi. Dánská banka v rámci interního vyšetřování dospěla k závěru, že část transakcí je podezřelá a mohlo jít o legalizaci výnosů z trestné činnosti.

Reklama

Související témata:

Související články

Čtvrtletní zisk Deutsche Bank prudce klesl

Čistý zisk největší německé bankovní společnosti Deutsche Bank se ve třetím čtvrtletí meziročně propadl o 65 procent na 229 miliónů eur (5,9 miliardy Kč)....

Výběr článků

Načítám