Hlavní obsah

Tramvaje v Praze postihly problémy s napájením. Špatně se rozjížděly a netopily

Novinky, bož

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Problémy s napájením tramvajových trolejí v pondělí dopoledne způsobily komplikace v provozu městské hromadné dopravy v Praze. Některé linky proto jezdí nepravidelně. Zpoždění jsou zejména v oblasti Palackého náměstí. Informovala o tom Pražská integrovaná doprava (PID) na svém twitterovém profilu. Po poledni už tramvaje jezdily bez zpoždění.

Foto: Alex Švamberk, Novinky

Ilustrační foto

Článek

„Napájení v centru stále není zcela v pořádku, tramvaje se musí rozjíždět opatrněji a musí zde ztlumit topení. Na nápravě se již pracuje,” uvedla v pondělí ráno PID.

„Zejména linky 2, 3, 4, 5, 10, 14 a 16 jezdí nepravidelně,” dodala s tím, že linka 13 je prodloužena do zastávky Ústřední dílny DP.

„Dispečeři dopravního podniku pracují na tom, aby tramvaje vrátili do jízdních řádů,” uzavřela PID.

Tramvaje se kvůli výpadku napájení zastavily zhruba na deset minut před 8:30 v oblasti Jiráskova a Palackého náměstí, Výtoně a Albertova. Vzápětí provoz asi na čtvrt hodiny omezila dopravní nehoda mezi Palackého a Karlovým náměstím. Provoz se po poledni vrátil do normálu v průběhu odpoledne.

Reklama

Výběr článků

Načítám