Hlavní obsah

Švýcarská skupina Swiss Life kupuje poradenskou firmu Fincentrum

Aktualizováno

Švýcarská skupina Swiss Life kupuje finančně-poradenskou společnost Fincentrum. Swiss Life se tak stává lídrem na trhu finančního poradenství v Česku a na Slovensku. Firma to oznámila v úterý. Obě společnosti si ponechají zavedené značky, obchodní strukturu i portfolio služeb. Cena transakce nebude zveřejněna, dohodly se firmy.

Foto: Profimedia.cz

Cena transakce nebude zveřejněna, dohodly se firmy.

Článek

Zakladatel a ředitel Fincentra Petr Stuchlík je jedničkou kandidátky hnutí ANO do říjnových komunálních voleb v Praze. Kontrolní podíl ve firmě dosud držely mezinárodní investiční fondy. O nich se již delší dobu spekulovalo, že chtějí svůj podíl prodat.

Akvizice musí získat potřebná schválení regulačních úřadů. Očekává se, že bude dokončena ve čtvrtém čtvrtletí letošního roku.

Podle Stuchlíka převzetím skupinou Swiss Life „vstupuje na mezinárodní trh”. „Jsem si jistý, že tato událost ještě více posílí naši pozici na trhu,” dodal Stuchlík.

Stuchlík prodal firmu poskytující krátkodobé půjčky

Skupina Fincentrum byla založena v roce 2000, v současnosti má v Česku a na Slovensku více než 2500 poradců a její obrat přesahuje 1,6 miliardy korun.

Swiss Life je přední evropskou finanční skupinou působící ve správě privátních i korporátních financí, řízení rizik a zajištění penze. Klíčovými trhy skupiny jsou Švýcarsko, Francie a Německo. Swiss Life Holding Ltd se sídlem v Curychu byl založen v roce 1857 jako Schweizerische Rentenanstalt.

Stuchlík koncem července prodal svůj podíl ve společnosti Fair Credit, která poskytuje krátkodobé půjčky. Svůj krok zdůvodnil dotazy médií na své podnikání a neslučitelností kandidatury s podnikatelskými aktivitami. Výše úroků z půjček Fair Creditu, uváděná na webu firmy, se pohybuje podle výše úvěru a délky splácení od 20 do 61 procent p.a.

Reklama

Výběr článků

Načítám