Hlavní obsah

Podvodné slevové kupóny hlásí už i Kaufland

Novinky, bož

V Česku nadále úřadují podvodníci, kteří se z důvěřivců snaží vylákat peníze prostřednictvím falešných soutěží o slevové kupóny. Zprávy na sociálních sítích nabádají k poslání SMS, která aktivuje zasílání placených služeb. Novinky minulý týden informovaly, že se podvodníci zaštiťovali jménem diskontu Lidl. Později na podobné praktiky upozornil i řetězec Tesco, nyní se k varování přidal i Kaufland.

Foto: facebook Kaufland

Takto vypadá podvodný kupón na slevu v Kauflandu. Řetězec před podobným kupóny varuje.

Článek

„U těchto kupónů s dotazníkem jde o podvodné jednání a společnost Kaufland s tím nemá nic společného,” řekla Novinkám Ivana Dvořáková z oddělení firemní komunikace Kauflandu. „Vyzýváme zákazníky, aby na podobné zprávy tohoto typu nereagovali,” dodala Dvořáková s tím, že společnost zvažuje podniknout v záležitosti právní kroky.

Podvodné nabídky na účast v soutěži o kupón na nákup v hodnotě 1500 korun se šíří přes Facebook nebo komunikační aplikaci WhatsApp. Oběť však místo slevy začne dostávat placené SMS. Prostřednictvím operátora jsou pak dotyčnému strženy částky, které se mohou vyšplhat až do výše stovek korun.

Před podvodem již minulý týden na svém facebookovém profilu varoval i řetězec Tesco. „Společnost Tesco Stores ČR a.s. s tímto podvodným sdělením nemá nic společného. Vyzýváme Vás, abyste neklikali na tento falešný odkaz,” napsala společnost.

Od zpráv lákajících na falešné slevové kupóny se již dříve prostřednictvím své mluvčí Zuzany Holé distancoval diskont Lidl, který na podvod upozornil jako první.

Lidl se s podobnými podvodnými soutěžemi se setkal i v minulosti. Ve všech případech společnost podala trestní oznámení na neznámého pachatele a snažila se s operátory domluvit, aby strhávání peněz za SMS zastavili.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám