Hlavní obsah

Hartmann-Rico stěhuje výrobu z Německa do Česka a hledá nové lidi

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Výrobce zdravotnických potřeb Hartmann-Rico, který sídlí ve Veverské Bítýšce na Brněnsku, přesunuje výrobu operačních setů z Německa do tří českých závodů. Kromě Bítýšky jsou v Chvalkovicích na Náchodsku a v Havlíčkově Brodě. Hledá desítky nových zaměstnanců, uvedl v pondělí výrobní ředitel a člen představenstva Pavel Fuchs.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Už nyní vyrábí německá skupina Hartmann většinu operačních setů v Česku, proto je podle Fuchse přesun logickým krokem.

„Každý den se zde vyprodukuje víc než 13 tisíc setů a kapacity jsou dostatečné na to, aby závod ve Veverské Bítýšce bez problémů přistoupil k rozšíření výroby o další tři tisíce kusů, které se až dosud vyráběly v Heidenheimu. Dosáhneme vyšší efektivity a zrychlení přepravních časů k zákazníkovi,” uvedl Fuchs.

Operační sety se dělají buď na míru jednotlivým nemocnicím i lékařům, či jsou standardizované pro různé operační výkony. Jsou jednorázové a snižují tak riziko infekce na operačních sálech. Zároveň šetří práci zdravotnického personálu, který by jinak musel skládat pomůcky k operaci sám. Může se tak zkrátit doba operace a zvýšit využití operačního sálu. Zájem o ně plynule roste jak v Česku, tak v západní Evropě.

Společnost Hartmann vyrábí také například náplasti, obvazy, hygienické potřeby pro dospělé i pro děti.

Tržby české části společnosti loni mírně klesly na 4,27 miliardy, zisk se snížil na 161 miliónů korun z 411 miliónů v roce 2016. Na konci roku v Česku pro firmu pracovalo 1500 lidí. Nejdůležitějším trhem je Německo, vývoz loni činil dvě třetiny tržeb.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám