Hlavní obsah

Škoda Auto získala podíl v izraelském startupu, který se zaměřuje na umělou inteligenci

Novinky, bož

Mladoboleslavská automobilka Škoda Auto koupila menšinový podíl v izraelském technologickém startupu Anagog, který vyvíjí technologie v oblasti umělé inteligence (AI). Škoda to oznámila ve čtvrtek v tiskové zprávě.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Továrna Škoda Auto v Kvasinách

Článek

„Tyto technologie již fungují ve více než stovce různých aplikací pro chytré telefony,“ uvedla Škoda v tiskové zprávě. „Strategickou účastí v technologickém startupu Anagog rozšiřujeme své schopnosti a získáváme přístup k novým technologiím. Umělá inteligence v oblasti mobility hraje důležitou roli,“ nechal se slyšet předseda představenstva společnosti Škody Bernhard Maier.

Škoda již teď působí na izraelské startupové scéně prostřednictvím firmy Škoda Auto DigiLab Israel Ltd., kterou vytvořila společně se společností Champion Motors. Na počátku roku zahájila Škoda Auto DigiLab Israel Ltd spolupráci s deseti startupy.

Šest z těchto projektů je ve fázi vývoje. Zmíněné společnosti se zabývají vývojem v oblastech umělé inteligence, Big Data, kybernetické bezpečnosti nebo senzoriky vozů.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám