Hlavní obsah

Eskalátor, na který Pražané čekali od září, stál kvůli chybě při montáži. Pojede opět ve středu

Novinky, tov

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Za poruchu nového eskalátoru ve stanici metra Anděl v Praze může opotřebení některých dílů vlivem nepřesné montáže. Schody se zastavily na začátku července po pouhém měsíci provozu. Opět by se měly rozjet ve středu ráno, uvedla mluvčí DPP Aneta Řehková.

BEZ KOMENTÁŘE: Nefunkční eskalátor na AnděluVideo: Novinky

 
Článek

Dopravní podnik ve stanici Anděl vyměňoval původní sovětské eskalátory za nové od loňského září, do provozu je uvedl začátkem června. Od 5. července jeden z nich stál kvůli poruše. [celá zpráva]

„Jedná se o provozní opotřebení, které je způsobeno nesouosou montáží dvou řetězek,” uvedla na dotaz Novinek Řehková.

Upřesnila, že některé díly bylo nutné nahradit novými. Nyní jsou už vyrobeny na zakázku a jejich instalace proběhne v noci na středu. Dopravní podnik závadu reklamoval u výrobce - firmy Schindler.

Cestujícím pražské MHD se uleví. Po devíti měsících se otevřel vestibul metra AndělVideo: Novinky

V pondělí odpoledne byl navíc asi na hodinu a čtvrt odstaven druhý z eskalátorů kvůli závadě v poruchové signalizaci. Cestující proto museli dočasně pro výstup z metra použít eskalátory směrem na Knížecí.

Výměna eskalátorů vyšla zhruba na 225 miliónů korun, součástí byly i další opravy a odstraňování průsaků vody do stanice na lince metra B.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám