Hlavní obsah

České spořitelně stoupl zisk o 15 procent

Novinky, bož
Aktualizováno

Česká spořitelna vykázala na konci prvního čtvrtletí čistý zisk 4,1 miliardy korun. Polepšila si tak o 15,4 procenta oproti stejnému období loňského roku, kdy vydělala 3,5 miliardy. Banka to oznámila v pátek prostřednictvím tiskové zprávy.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Česká spořitelna vykázala na konci prvního čtvrtletí čistý zisk 4,1 miliardy korun. Ilustrační snímek

Článek

Provozní výnosy stouply o 1,5 procenta na 9,47 miliardy. Provozní náklady potom vzrostly o 0,5 procenta na 4,6 miliardy korun. „Výdaje byly především ovlivněny rostoucím odměňováním zaměstnanců České spořitelny a vyšším příspěvkem do Fondu pojištění vkladů,“ uvedla banka.

České spořitelně klesají příjmy z finančních služeb a kartových transakcí. Z tohoto důvodu došlo k poklesu čistých výnosů z poplatků a provizí o 6,9 procenta na 2,1 miliardy korun. Na druhé straně banka dosáhla vyššího výnosu z poplatků z investičních produktů, zejména v oblasti správy aktiv a podílových fondů, pojišťovacích produktů a úvěrových obchodů.

Banka v loňském roce udržela vysoké tempo růstu úvěrů. Hrubý objem klientských úvěrů meziročně vzrostl o devět procent na 658,4 miliardy korun. Rostly úvěry domácnostem a hypotéky fyzickým osobám.

Reklama

Výběr článků

Načítám