Hlavní obsah

Kellnerově PPF bance stoupl čistý zisk na 1,5 miliardy

PPF bance stoupl v roce 2017 čistý zisk meziročně o 300 miliónů na 1,521 miliardy Kč. Za růstem stojí zejména obchodování na finančních trzích, oznámila PPF banka ve čtvrtek. Bankám a spořitelnám v Česku loni stoupl souhrnný čistý zisk meziročně o dvě miliardy na 75,9 miliardy korun.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační snímek

Článek

Za výsledkem stojí podle šéfa PPF banky Petra Jiráska velmi dobrá výkonnost všech divizí banky, zejména mimořádný úspěch při obchodování na finančních trzích.

Čisté výnosy z poplatků a provizí v roce 2017 klesly o pětinu na 129 miliónů korun. Pokles se týkal transakčních poplatků od klientů. Banka dosáhla čistého zisku z finančních operací 625 miliónů korun, což představuje meziroční nárůst o 31 procent oproti roku 2016.

Objem úvěrů poskytnutých klientům přesáhl 33 miliard korun a jeho meziroční nárůst o 12 procent je ve srovnání s celým českým bankovním trhem nadprůměrný.

PPF banka v roce 2017 nadále vystupovala jako tvůrce trhu pro české státní dluhopisy. Pomohla zobchodovat nejvyšší objem nově vydaných českých státních dluhopisů.

PPF banka je součástí mezinárodní investiční skupiny PPF. Držitelem 92,96 procenta akcií banky je PPF Group N.V. českého podnikatele Petra Kellnera. Dalších 6,7 procenta drží hlavní město Praha. Banka se zaměřuje zejména na poskytování služeb vybraným klientům a na privátní bankovnictví. Mezi klienty patří především finanční instituce, střední a velké podniky s českým kapitálem a subjekty komunální sféry.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám