Hlavní obsah

Obvinění v kauze libereckého dopravního podniku spáchali šest skutků, tvrdí detektivové

Devět lidí obviněných poté, co detektivové Národní centrály proti organizovanému zločinu (NCOZ) ve čtvrtek zasahovali v Dopravním podniku měst Liberce a Jablonce nad Nisou (DPMLJ) a v dopravní společnosti BusLine, se údajně mělo dopustit šesti trestných činů včetně poškození finančních zájmů Evropské unie. V pátek to uvedl mluvčí NCOZ Jaroslav Ibehej.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Ilustrační foto

Článek

„Trestní stíhání se vede pro trestné činy podplácení, přijetí úplatku, legalizace výnosu z trestné činnosti, zjednání výhody při zadání veřejné zakázky, při veřejné soutěži a veřejné dražbě, poškození finančních zájmů EU a porušení pravomoci při správě cizího majetku,” uvedl Ibehej.

Věc dozoruje krajské státní zastupitelství v Ústí nad Labem. Nedostupný je od čtvrtka telefon generálního ředitele DPMLJ Luboše Wejnara i předsedy představenstva Pavla Šulce.

„Co se týče řízení provozu a podniku dovnitř, tak generálního ředitele zastupuje ekonomický ředitel Milan Červenka a co se týče statutárního zastoupení, tak já jsem převzal pravomoci a povinnosti předsedy představenstva,” řekl novinářům místopředseda představenstva DPMLJ Jiří Řimánek.

Detektivové Národní centrály proti organizovanému zločinu (NCOZ) v Dopravním podniku měst Liberce a Jablonce nad Nisou (DPMLJ) a v dopravní společnosti BusLine zasahovali ve čtvrtek. Obvinili devět lidí, tři z nich byli zadrženi. Dosud se nevědělo, z čeho byli obviněni. [celá zpráva]

Reklama

Výběr článků

Načítám