Hlavní obsah

Penta zvýšila podíl ve Fortuně na 96 procent, může vytěsnit minoritní akcionáře

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Skupina Penta Investments získala od minoritního akcionáře Franklin Templeton Investments všechny jeho akcie sázkové společnosti Fortuna a zvýšila tím svůj podíl na 95,8 procenta. Může tedy vytěsnit ostatní akcionáře.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Společnost Templeton vlastnila zhruba 10,6 procenta akcií a byla tak největším minoritním akcionářem. Cenu odkupu ani jedna ze stran nezveřejnila.

„Podařilo se nám získat veškeré akcie společnosti Templeton. S aktuálním podílem přesahujícím 95 procent můžeme pokračovat v dalších krocích, které jsme uvedli jako součást naší dlouhodobé strategie. Fortunu přesuneme z Nizozemska do Čech a zároveň budeme pokračovat v delistingu (stažení) akcií společnosti z pražské a varšavské burzy,” řekl mluvčí Penty Ivo Mravinac.

Reklama

Související články

Fortuna se stahuje z burzy

Mimořádná valná hromada sázkové společnosti Fortuna Entertainment Group rozhodla ve čtvrtek o stažení akcií firmy z burzy v Praze a ve Varšavě. Vyplývá to...

Výběr článků

Načítám