Hlavní obsah

Samsung uzavře jeden ze dvou závodů na Slovensku

Právo, ivi
Bratislava

Jihokorejská společnost Samsung uzavře fabriku v západoslovenské obci Voderady. Podle deníku Sme by se tak mělo stát už v dubnu. Samsung má na Slovensku dva závody v Galantě a ve Voderadech. Společnost nečerpá na závod ve Voderadech žádné státní dotace, proto případnému uzavření fabriky nic nebrání.

Foto: Miloslav Fišer, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Náměstek ministra práce a sociálních věcí Branislav Ondruš pro slovenské Hospodárske noviny řekl, že podle úřadu práce v Trnavě dostali zaměstnanci nabídku k přesunu do Galanty, kde údajně mohou zaměstnat všechny interní zaměstnance z druhého závodu. Samsung ve Voderadech má 568 kmenových zaměstnanců. Další tisíc tam pracuje externě.

Společnost se nyní rozhodla zefektivnit výrobní proces na Slovensku. Samsung patří z hlediska tržeb k největším firmám v zemi. Společnost dostala v minulosti od slovenské vlády opakovaně investiční pobídky.

Firmy na Slovensku si už delší dobu ztěžují na nedostatek kvalifikované pracovní síly a ve větším počtu zaměstnávají cizince. V regionu, kde podniká Samsung, patří míra nezaměstnanosti k nejnižším v zemi.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám