Hlavní obsah

Energizer koupí za dvě miliardy dolarů výrobu baterií Varta a Rayovac

Výrobce baterií Energizer Holdings koupí za dvě miliardy dolarů (41,8 miliardy korun) aktivity v oblasti výroby baterií a přenosného osvětlení od společnosti Spectrum Brands. Firma v pondělí uvedla, že tak získá mimo jiné značky baterií Rayovac a Varta.

Foto: Profimedia.cz

Baterie Varta

Článek

Společnost Spectrum tento měsíc oznámila, že pro své aktivity v oblasti baterií a osvětlení hledá kupce, aby se mohla zaměřit na aktivity jiné. To znamená hlavně na hardware, produkty pro péči o auta, domácí mazlíčky a zahradu. Transakce těchto dvou amerických firem by měla být dokončena během letošního roku, uvedla agentura Reuters.

Příjmy divize baterií a přenosného osvětlení firmy Spectrum loni dosáhly 866 miliónů dolarů a na celkových příjmech firmy se tato divize podílela 17 procenty. Zisk divize před zdaněním, úroky a odpisy pak činil 169 miliónů dolarů.

Energizer díky dohodě výrazně posílí svou bateriovou divizi, ale také aktivity v zahraničí. Akvizice zlepší konkurenční postavení firmy zvláště na trzích v Evropě a Latinské Americe.

Akcie společnosti Energizer na burze v New Yorku posilovaly o 15 procent, akcie Spectrum Brands zdražovaly o 3,5 procenta.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám