Hlavní obsah

Francouzská Lactalis stahuje dětské mléko kvůli salmonelóze

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Největší francouzská mlékárenská společnost Lactalis stahuje ve Francii a ve světě výrobky dětské výživy. Podle jejího čtvrtečního sdělení se jí podařilo identifikovat zdroj, který by mohl být původcem nedávných případů kojeneckých onemocnění salmonolézou ve Francii.

Foto: Bob Edme, ČTK/AP

Stahované dětské mléko od firmy Lactalis v obchodě ve Francii.

Článek

Firma stáhne z trhu 720 šarží dětské výživy vyrobené od 15. února v severozápadní Francii.

Půjde o produkty značek Picot, Milumel a Taranis. Především jde o sušené mléko pro kojence. Společnost oznámila, že podle jejího prošetřování nastala kontaminace v první polovině roku v továrně Craon. O jaký druh kontaminace se jednalo, firma neuvedla. Začátkem měsíce podnik již stáhl více než 600 šarží.

Mluvčí firmy už minulý týden agentuře AFP řekl, že kontaminováno mohlo být až sedm tisíc tun výrobků.

Lactalis je jedním z největších výrobců mléčných výrobků na světě, ročně prodá výrobky za zhruba 17 miliard eur (zhruba 437 miliard korun). Kromě dětské výživy se soustřeďuje na výrobu sýrů a mléka.

Firma působí i v České republice, v roce 2007 ovládla Mlékárny Kunín. Na zdejším trhu stojí například za značkami sýrů President a Galbani.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám