Hlavní obsah

Cestovku Vítkovice Tours kupuje TNI Group

Travel holding ze skupiny TNI Group koupil cestovní kancelář Vítkovice Tours specializovanou na Chorvatsko. Vzniká tak cestovní skupina s obratem blížícím se 750 miliónům korun a počtem klientů 75 tisícům. TNI Group o tom informovala ve čtvrtek. Nyní holding vlastní již CK Viamare a VTT.

Foto: Bohuslav Borovička, Novinky

Vítkovice Tours se specializují na Chorvatsko. Na fotce pláž Bol na ostrově Brač

Článek

„Konsolidace středně velkých cestovních kanceláří do Travel Holdingu nám umožní být silnější a lépe obstát v silné konkurenci na českém trhu," uvedl člen představenstva TNI Group Ivan Lackovič.

CK Vítkovice Tours je jedničkou na Jadran, Viamare a VTT mají širokou nabídku dovolených v Řecku. V nabídce na léto 2018 mají 30 řeckých destinací, Kypr, Chorvatsko a Černou Horu, Bulharsko, Maltu a Sicílii a rovněž řadu lyžařských destinací.

„Budeme i nadále rozvíjet náš hlavní program, tj. destinace v Řecku, na Kypru, Jadranu a v Bulharsku. Značný prostor do budoucna vidíme i v oblasti individuální turistiky a dovolené šité na míru," dodal Lackovič.

Cílem holdingu je pod jednotlivými zavedenými značkami Viamare, VTT a Vítkovice Tours dále působit jako specialisté na příslušné destinace a posilovat v nich do budoucna svoje postavení.

Mezi největší tuzemské cestovní kanceláře patří Čedok, CK Blue Style, Alexandria, Exim tours a skupina Fischer, která sdružuje značky Fischer, Nev-Dama, Privileq a eTravel.cz. Exim tours loni vykázala tržby na úrovni čtyř miliard korun, Čedok 1,76 miliardy Kč a Fischer 3,94 miliardy korun.

Na českém trhu působí celkem 845 pojištěných cestovních kanceláří. Tržby cestovních kanceláří na českém trhu se podle Českého statistického úřadu v posledních letech pohybují kolem 50 miliard korun.

Reklama

Výběr článků

Načítám