Hlavní obsah

Singapur zavede do pěti let autobusy bez řidičů

Novinky, bož

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Singapur plánuje do roku 2022 ve veřejné dopravě zavést samořízené autobusy. Ve čtvrtek o tom informoval zpravodajský server BBC. Autobusy chce vláda městského státu nejprve vyzkoušet ve třech nových čtvrtích s menším provozem a se silnicemi uzpůsobenými technologii samořízení.

Foto: Edgar Su, Reuters

Hustě obydlený městský stát doufá, že se stane lídrem v oblasti technologie samořízení vozidel.

Článek

„Autonomní vozidla výrazně posílí dostupnost a propojenost našeho systému veřejné dopravy, zejména pro starší lidi, rodiny s dětmi a méně pohyblivé spoluobčany,“ uvedl ministr dopravy Khaw Boon Wan.

Autonomní autobusy by měly doplnit existující síť autobusů s řidiči a zpočátku budou fungovat mimo špičku. Kromě toho vláda plánuje umožnit obyvatelům zastavit si autobus z ulice prostřednictvím mobilního telefonu.

Hustě obydlený městský stát navíc doufá, že se stane lídrem v oblasti technologie samořízení. „Omezení naší země v oblasti dopravy nám může pomoci stát se globálním hráčem v oblasti řešení městské mobility. Co bude fungovat u nás, bude velmi pravděpodobně fungovat i v dalších městech,“ domnívá se ministr dopravy s tím, že technologii samořízení v Singapuru momentálně testuje nejméně deset firem.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám