Hlavní obsah

Majiteli televize Nova CME stoupl zisk o 30 procent

Novinky, bož

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Mediální skupina Central European Media Enterprises (CME), která vlastní mimo jiné českou televizi Nova, ve třetím čtvrtletí zvýšila provozní zisk o 30 procent na 25,1 miliónu dolarů (548 miliónů Kč). V Česku jí ale zisk o 4,3 procenta klesl, na 12,6 miliónu dolarů (275 miliónů korun). Vyplynulo to z finančních výsledků, které CME zveřejnila v úterý.

Foto: Novinky

Tržby z televizní reklamy se zvýšily o 10 procent.

Článek

Celkové výnosy ve třetím čtvrtletí vzrostly o 11,1 procenta na 119,4 miliónu USD (2,6 miliardy Kč). V České republice vzrostly o 9,4 procenta a činily 42,7 miliónu dolarů (932,7 miliónu Kč).

Tržby z televizní reklamy se zvýšily o 10 procent. Poplatky za distribuci od provozovatelů kabelových a satelitních platforem a příjmy z předplatného se zvýšily o 20 procent.

„Naše vysoké tempo z první poloviny roku 2017 pokračovalo i ve třetím čtvrtletí, což nás staví do velmi dobré pozice, protože míříme do posledních měsíců roku a dává nám velmi silný základ pro další růst v roce 2018,” uvedl jeden ze dvou ředitelů firmy Michael Del Nin.

„Naše stanice dosáhly v létě velmi silných výsledků, které vyvrcholily jedním z nejúspěšnějších zahájení podzimní sezóny na třech z našich čtyř trhů a přispěly k dosud největšímu zvýšení sledovanosti v letošním roce,“ uvedl další šéf CME Christoph Mainusch.

Společnost nedávno oznámila prodej stanic v Chorvatsku a ve Slovinsku. CME patří společnost CET 21, která provozuje české stanice Nova, Nova Cinema, Nova Sport, Nova 2, Nova Action, Nova Gold a Nova International.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám