Hlavní obsah

Ryanair zveřejnil seznam rušených letů, jsou na něm i spoje s Prahou

Irská nízkonákladová letecká společnost Ryanair, která hodlá v příštích týdnech rušit až 50 letů denně, zveřejnila úplný seznam stornovaných spojů, od úterý do 28. října. Jsou na něm i spoje s Prahou.

Foto: Tony Gentile, Reuters

Letadlo společnosti Ryanair

Článek

Aerolinky přiznaly, že špatně naplánovaly dovolené pilotů. Cestující, kterých se opatření dotkne, budou informováni prostřednictvím e-mailu, uvedl šéf společnosti Michael O'Leary s tím, že většina zákazníků bude přesunuta na alternativní spoj ve stejný den, případně o den dříve nebo později. Závazky plynoucí z nutných kompenzací společnost splní, dodal O'Leary.

Podle britského listu The Telegraph může výše kompenzací dosáhnout až 20 miliónů liber (591 miliónů korun). Akcie firmy v pondělí v reakci na plánované rušení letů ztratily tři procenta.

Foto: Axel Schmidt, Reuters

Šéf Ryanairu Michael O'Leary na tiskové konferenci

Podrobnosti o zrušených letech jsou k dispozici na webu Ryanair. Většinou se jedná o spoje z nebo na letiště London Stansted, včetně spojů Londýna a Prahy - a jen několika do/z Edinburghu, Manchesteru a Birminghamu, ale také Říma, Milána, Bruselu a Barcelony. Opatření se týká rušnějších letišť, kde je snazší najít alternativní spoj a cestující ubytovat. Podle aerolinek změny postihnou kolem 400 tisíc pasažérů.

O'Leary vysvětlil, že společnost má nyní nedostatek pilotů kvůli změnám v systému dovolených, po 1. listopadu, kdy končí rušná sezona, už ke škrtání letů není důvod. Řekl, že společnost vyplatí zákazníkům kompenzace podle pravidel EU, nebude jim ale rezervovat letenky u konkurenčních dopravců, „to není součástí legislativy EU261”, řekl. Na náhradu nemají nárok ti klienti, kteří budou o zrušení spoje informování o více než 14 dní předem.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám