Hlavní obsah

Brusel souhlasí s německou vládní půjčkou pro Air Berlin

Novinky, bož

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Evropská komise (EK) souhlasí s již dříve oznámeným německým vládním překlenovacím úvěrem 150 miliónů eur (bezmála čtyři miliardy korun) aerolinkám Air Berlin, které vyhlásily insolvenci. Informovala o tom agentura DPA. Půjčka je v souladu s evropským právem, uvedlo Generální ředitelství pro hospodářskou soutěž Evropské komise.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Evropská komise (EK) souhlasí s německým vládním překlenovacím úvěrem 150 miliónů eur (bezmála čtyři miliardy korun) aerolinkám Air Berlin.

Článek

Německá vláda již dříve oznámila, že leteckou společnost podpořila překlenovacím úvěrem ve výši 150 miliónů eur (bezmála čtyři miliardy korun). „Jinak by nebyl možný návrat cestujících s Air Berlin do Německa,” stojí ve společném prohlášení ministerstev dopravy a hospodářství. [celá zpráva]

Air Berlin zatím peníze od vlády nedostal. Měly by mu však pomoci přestát období, kdy bude jednat se zájemci o převzetí.

Největší německý letecký dopravce Lufthansa už dal najevo, že v případě oddlužení bude mít o převzetí svého konkurenta zájem. Lufthansa si již v tuto chvíli od Air Berlin pronajímá 38 letadel. Podle Süddeutsche Zeitung by se Air Berlin mohl mezi zájemce rozdělit už začátkem září.

Tento vývoj se nelíbí irskému dopravci Ryanair, který tvrdí, že došlo k porušení antimonopolní legislativy. I proto se případem zabývala Evropská komise. [celá zpráva]

Reklama

Související články

Air Berlin míří do insolvence

Německý letecký dopravce Air Berlin požádal o zahájení insolvenčního řízení. Informovala o tom německá redakce agentury Reuters. Společnost se rozhodla na sebe...

Výběr článků

Načítám