Hlavní obsah

Křetínského EPH loni vydělal 21 miliard

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Energetickému a průmyslovému holdingu (EPH) podnikatele Daniela Křetínského loni klesl čistý zisk o 4,5 procenta na 20,9 miliardy korun. Tržby vzrostly o 7,9 procenta na 128,7 miliardy korun, informoval mluvčí holdingu Daniel Častvaj.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Podnikatel Daniel Křetínský

Článek

EPH sdružuje přes pět desítek společností v šesti evropských zemích. Působí hlavně v oblasti výroby a distribuce elektřiny a plynu a v teplárenství.

Výsledky podle mluvčího nezobrazují nové akvizice pod společnou kontrolou, které se podle mezinárodních účetních standardů nepromítají do konsolidovaných údajů. Uvedl, že jde o podíly ve společnostech LEAG Holding a Slovak Power Holding, která ovládá Slovenské elektrárny.

Většinovým vlastníkem EPH se letos stal podnikatel Daniel Křetínský, který nyní drží 94 procent akcií holdingu. Firmu opustili podnikatel Patrik Tkáč a investoři spojení se skupinou J Podíl 31 procent v EPIF, klíčové dceřiné firmě holdingu, získal letos fond australské banky Macquarie.

Křetínský patří podle časopisu Forbes mezi desítku nejbohatších Čechů a letos se zařadil mezi dolarové miliardáře. Je známý také jako spolumajitel fotbalového klubu AC Sparta Praha.

Reklama

Výběr článků

Načítám