Hlavní obsah

Česká a slovenská UniCredit Bank za půl roku vydělala čtyři miliardy

Česká a slovenská UniCredit Bank vykázala v prvním pololetí čistý zisk 4,1 miliardy korun, což je meziroční růst o 22,7 procenta. Rostly vklady i úvěry. Vyplývá to z informací, které ve čtvrtek na webu zveřejnila mateřská společnost banky.

Foto: Anna Basiková, Novinky

Článek

Objem poskytnutých úvěrů banky v pololetí stoupl meziročně o devět procent na 389 miliard Kč. Objem vkladů vzrostl o tři procenta na 357 miliard korun. Čisté výnosy z poplatků a provizí meziročně stouply o procento na 1,9 miliardy Kč, čisté úrokové výnosy pak o 7,4 procenta na 5,3 miliardy korun.

UniCredit Bank činnost zahájila na českém trhu v listopadu 2007. Vznikla integrací HVB Bank a Živnostenské banky. UniCredit Bank má v Česku a na Slovensku téměř 700 tisíc klientů.

Konkurenční Komerční banka v pololetí zvýšila čistý zisk meziročně o 15 procent na 7,7 miliardy korun. [celá zpráva]

Ostatní velké tuzemské banky zatím výsledky nezveřejnily. Například Česká spořitelna je zveřejní v pátek.

Čistý zisk největší italské banky UniCredit v letošním prvním pololetí meziročně stoupl o zhruba 40 procent na 1,85 miliardy eur (48 miliard korun). UniCredit je největší a zároveň jedinou italskou bankou, která byla označena za globálně systémově důležitou. Banka letos navýšila kapitál prodejem nových akcií v objemu 13 miliard eur.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám