Hlavní obsah

Na D1 čeká řidiče o víkendu další omezení. U Hořic se pojede jedním pruhem

Novinky, tov

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kvůli změně dopravního značení bude o víkendu doprava na dálnici D1 v modernizovaném úseku mezi exity 75 Hořice a 81 Koberovice vedena v každém směru v jednom jízdním pruhu, oznámilo v pátek Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD). Výjimkou budou časy se zvýšenou intenzitou dopravy, kdy bude kvůli lepší plynulosti vedena doprava ve dvou jízdních pruzích.

Foto: https://mapy.cz/zakladni?x=15.3782043&y=49.5937896&z=11&l=0, Mapy.cz

Změna značení při modernizaci úseku Hořice - Koberovice

Článek

Na D1 se nyní opravuje současně šest úseků. Nadcházející víkend přitom autokluby označují za zřejmě dopravně nejvypjatější z celých prázdnin, když turisté z Německa míří na jih k moři. Kolony se čekají i na dálnicích v okolních zemích. [celá zpráva]

„Od soboty 02:00 do pondělí 08:00 bude ve směru na Brno provoz v kilometrech 73,980 až 82,900 veden v jednom provizorním jízdním pruhu. Ve směru na Prahu bude provoz veden v jednom provizorním jízdním pruhu v kilometrech 83,280 až 74,430,” uvedl mluvčí ŘSD Jan Studecký.

Foto: David Ryneš, Mapy.cz

Probíhající modernizace D1

V době hustějšího provozu v sobotu od 09:00 do 15:00 bude směrem na Brno vedena doprava v kilometrech 73,9 až 82,9 dvěma jízdními pruhy. Ve směru na Prahu bude provoz dvěma jízdními pruhy v neděli od 13:00 do 21:00 mezi kilometry 83,04 až 74,510, dodal.

Stavební firmy podle pokynů ministerstva dopravy a ŘSD letos modernizují větší počet úseků než v posledních letech, tak aby se rekonstrukce D1 stihla dokončit podle plánu v roce 2020.

Foto: David Ryneš, Mapy.cz

Probíhající modernizace D1

Ministr dopravy Dan Ťok (ANO) dříve sliboval, že opravy na D1 by měly být uskutečněné tak, aby měli řidiči k dispozici vždy dva pruhy, byť zúžené. Později ale připustil, že například právě při změně značení to není možné dodržet. Začátkem měsíce se na Twitteru řidičům za dlouhá čekání v kolonách omluvil.

„V rámci modernizace dálnice D1 je doprava vždy vedena v režimu 2+2 jízdní pruhy, s výjimkou instalace provizorního dopravního značení - žluté čáry - a instalace dočasných svodidel, aby bylo umožněno 2+2 na jednom jízdním pásu a demolice dálničních nadjezdů, což je v obou případech otázka hodin. Tyto práce samozřejmě nelze řešit jiným způsobem,” upřesnil mluvčí ŘSD Studecký.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám