Hlavní obsah

Albert zvýší mzdy pokladním od července o dalších pět procent

Novinky, ČTK, bož

Obchodní řetězec Albert navýší od července mzdy zaměstnancům pracujícím na provozních pozicích v obchodech v průměru o pět procent. Domluvili se na tom zástupci vedení společnosti s odbory. Jde tak letos již o druhé zvýšení mezd. Celkem tak pracovníci dostanou přidáno za letošní rok 13,5 procenta. Výši průměrné mzdy společnost neuvedla.

Foto: Milan Malíček, Právo

Prodejna potravin Albert nizozemské společnosti Ahold

Článek

Zaměstnanci Albertu od ledna na provozních pozicích v obchodech v průměru vydělávali při plném úvazku 15 500 korun. Pět procent z této částky činí 775 korun.

„Letos v lednu jsme se společně s navýšením mezd provozním zaměstnancům zavázali k sedmiprocentnímu nárůstu v roce 2018. Jsme rádi, že tento slib můžeme začít plnit již nyní,” uvedl ředitel lidských zdrojů řetězce Albert Ctirad Nedbálek.

Konkurenční řetězec Lidl v březnu zvýšil nástupní mzdy po celé republice s výjimkou hlavního města na 23 333 korun při plném úvazku. V Praze pak nabízí 24 tisíc. Zvýšení mezd nedávno oznámily i řetězce Tesco a Penny.

Průměrná hrubá měsíční mzda v Česku v prvním čtvrtletí letošního roku činila 27 889 korun. Minimální mzda činí pro rok 2017 11 tisíc korun.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám