Hlavní obsah

Zisk Agrofertu loni klesl o 9,6 procenta na 7,8 miliardy

Konsolidovaný čistý zisk koncernu Agrofert, který je ve svěřenských fondech šéfa hnutí ANO Andreje Babiše, se loni meziročně snížil o 9,6 procenta na 7,79 miliardy korun. Konsolidované tržby koncernu klesly o 6,4 procenta na 155,3 miliardy korun, uvedla společnost v pátek. Předloni vzrostl zisk společnosti o 40 procent.

Foto: Michal Kvapil, Novinky

Předloni vzrostl zisk společnosti o 40 procent.

Článek

Propad meziročních výsledků je podle mluvčího společnosti Karla Hanzelky daný hlavně zhoršením hospodaření chemického segmentu v oblasti výroby hnojiv a také kvůli poklesu cen komodit.

„Výrazný dopad na meziroční srovnání má pokles výkonnosti německé společnosti SKW Stickstoffwerke Piesteritz. Podniky zemědělského segmentu zaznamenaly v porovnání s předchozím obdobím rovněž horší výsledky,” uvedl Hanzelka. Ostatní segmenty plánované výsledky podle něho plnily.

Do výsledků společnost započítala 206 firem, dalších 34 nebylo zařazeno z důvodu nevýznamnosti. Koncern loni zaměstnával téměř 33 tisíc lidí, což je meziroční pokles o zhruba tisíc zaměstnanců. Z toho více než 22 tisíc lidí firma zaměstnávala přímo v Česku.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám