Hlavní obsah

Leo Expressu přibylo o třetinu cestujících, přesto prohloubil ztrátu

Novinky, tov

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Soukromý dopravce Leo Express vloni prohloubil ztrátu na 110 miliónů korun. Důvodem jsou podle společnosti odpisy a náklady na rozvoj sítě linek. Provozovateli černých vlaků a autobusů loni stoupl počet cestujících o 30 procent na 1,4 miliónu. Tržby vzrostly o 47 miliónů na 300 milionů, uvedla ve středu firma.

Foto: Leo Express

Vlak Leo Express

Článek

V růstu počtu přepravených cestujících pokračoval Leo Express i v letošním prvním čtvrtletí, kdy zaznamenal meziroční nárůst o téměř 10 procent.

„Počet přepravených cestujících stoupal v prvním kvartálu i přesto, že jsme od ledna měli k dispozici o jednu jednotku méně. Soupravy procházely postupně technickým vylepšením pro vstup na nové trhy,“ řekl ředitel Leo Express Peter Köhler. Dopravce plánuje například vstup na polské koleje.

Společnost se chystá na rozšíření vlakové sítě. Podepsala smlouvu s čínským výrobcem CRRC na dodávku tří vlakových souprav s opcí na možný nákup dalších 30 strojů.

Leo Express loni rozšiřoval především síť autobusových linek. Společnost vstoupila na trhy v Rakousku a Německu, mimo jiné spustila linky do Vídně, Lince a Salzburku. V dubnu spustila také novou linku cyklobusů na Lipno.

V dubnu také firma vstoupila na nový trh sdílení automobilů prostřednictvím společnosti SmileCar. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Související články

Otevírání trhu na železnici dál vázne

Vlaky loni v Česku přepravily celkem 179 miliónů cestujících, o 1,5 procenta více než za rok 2015. Zhruba 170 miliónů z nich cestovalo se státem vlastněnými...

Výběr článků

Načítám