Hlavní obsah

Olomoucký kraj požaduje po dopravci kvůli stávce čtyři milióny

Právo, mhr

Přes čtyři milióny korun požaduje Olomoucký kraj po autobusovém dopravci Arriva Morava kvůli stávce jeho řidičů, která se uskutečnila 6. dubna na Šumpersku a Jesenicku. Sankce vyplývá ze smlouvy s dopravcem.

Foto: Vladimír Klepáč, Právo

Ilustrační foto

Článek

„Společnost Arriva si 12. dubna převzala fakturu za nejeté spoje na Jesenicku a Šumpersku. Celková částka je čtyři milióny a 35 tisíc korun,“ řekla Právu ve čtvrtek mluvčí olomouckého hejtmanství Kamila Navrátilová.

V den stávky nevyjela na Šumpersku a Jesenicku většina regionálních autobusových spojů, které má kraj u Arrivy Morava objednány. Například v Zábřehu se zcela zastavila městská hromadná doprava.

K jednodenní stávce organizované kvůli mzdovým požadavkům se v obou okresech připojilo 120 řidičů autobusů Arrivy Morava. Společnost už dříve avizovala, že případnou sankci bude chtít přenést na organizátory stávky.

Stávka autobusáků původně avizovaná jako celostátní nakonec zasáhla kromě Olomouckého kraje veřejnou dopravu na jihu Moravy nebo město Česká Lípa v Libereckém kraji. Jinde byly protesty symbolické.

Reklama

Související články

Kvůli stávce řidičů padla první žaloba

Na brněnském krajském soudu přistála první žaloba týkající se čtvrteční stávky řidičů. Podala ji Znojemská dopravní společnosti Psota, podle které je stávka...

Výběr článků

Načítám