Hlavní obsah

Tesco loni zvýšilo provozní zisk o 30 procent

Novinky, bož

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Největší britská maloobchodní společnost Tesco v minulém finančním roce zvýšila provozní zisk o 30 procent na 1,28 miliardy liber (40,2 miliardy korun). Informoval o tom server Bloomberg. Finanční rok skončil 25. února.

Foto: Milan Malíček, Právo

Tesco v minulém finančním roce zvýšila provozní zisk o 30 procent na 1,28 miliardy liber.

Článek

„Jsme dále, než jsme očekávali, že v tuto chvíli budeme,“ uvedl šéf společnosti Dave Lewis. „Pevně věříme, že na tomto silném výsledku můžeme stavět i v následujícím roce,“ dodal.

Tesku se navíc podařilo ušetřit 226 miliónů liber na nákladech, čímž podle Bloombergu dodalo na důvěryhodnosti svému cíli postupně snížit náklady o 1,5 miliardy liber.

Firma se pod novým šéfem dostala ze ztrát

Firmě se přitom teprve v předminulém roce podařilo vymanit ze ztrát. Pod novým ředitelem Lewisem přistoupila ke škrtům a zavřela desítky prodejen v Británii i v Evropě.

V Česku Tesco loni v listopadu prodalo pražské Obchodní centrum Letňany německé společnosti Union Institutional Investment GmbH. V létě firma prodala v Liberci nákupní centrum Forum.

Do samostatných společností pak řetězec vyčlenil celkem pět svých nákupních center. Připravuje je tak k prodeji. Již dříve Tesco zavřelo hypermarket v Ústí nad Labem, sedm menších obchodů na Moravě a 28 obchodů sítě Žabka, kterou řetězec vlastní.

V Česku tržby společnosti ve finančním roce 2015/2016 stouply o 4,4 procenta na 43,6 miliardy korun. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám