Hlavní obsah

Ceny benzínu a nafty po týdnech zlevňování stagnují

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ceny pohonných hmot u čerpacích stanic v Česku po dvou týdnech poklesu začaly stagnovat. Benzín Natural 95 v uplynulém týdnu zdražil o haléř na průměrných 30,90 koruny za litr, nafta ve středu stála v průměru 30,11 Kč/l, a proti minulému týdnu byla o dva haléře levnější. Vyplývá to z údajů firmy CCS.

Foto: David Ryneš, Novinky

Průměrná cena pohonných hmot v ČR k 5. dubnu

Článek

Ceny benzínu a nafty v Česku od začátku roku pomalu rostly, zhruba před třemi týdny se naopak začaly snižovat. Nynější zastavení zlevňování předpovídali analytici kvůli růstu cen ropy a oslabování české koruny k dolaru.

Nejdražší pohonné hmoty zůstávají v Praze. Motoristé v metropoli kupují benzín v průměru za 31,86 Kč/l a naftu za 31,11 Kč/l. Diesel je tak v hlavním městě jako v jediném z krajů nad 31 korunami.

Nejméně vydají řidiči za benzin i naftu stále na východě Čech. V Pardubickém kraji stojí litr Naturalu 95 průměrně 30,43 koruny a nafty 29,62 Kč. Jen o málo vyšší jsou ceny v Královéhradeckém kraji, kde se litr benzínu prodává v průměru za 30,52 koruny a dieselu za 29,64 Kč.

Reklama

Výběr článků

Načítám