Hlavní obsah

Vodafone se v Indii spojí s Idea Cellular. Vznikne operátor se 400 milióny zákazníků

Novinky, bož

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Britská telekomunikační společnost Vodafone se v pondělí domluvila se společností Idea Cellular na vytvoření největšího operátora na indickém telekomunikačním trhu. Informovala o tom agentura Reuters. Společnosti, které na indickém trhu dosud působily samostatně, chtějí čelit konkurenci nového obchodního rivala Reliance, který podle Reuters rozpoutal cenovou válku.

Foto: Milan Malíček, Právo

Britská telekomunikační společnost Vodafone se v pondělí domluvila se společností Idea Cellular na vytvoření největšího operátora na indickém telekomunikačním trhu.

Článek

Sloučením obou firem vznikne operátor s více než 400 milióny zákazníků a bude mít 35procentní podíl na indickém trhu. Tržní hodnota společnosti je odhadována na 828 miliard rupií (zhruba 318 miliard korun).

Společnosti o spolupráci jednaly od ledna. Idea má podle dohody jmenovat předsedu představenstva nové společnosti, zatímco Vodafone má nárok vybrat finančního ředitele. Na výkonném manažerovi i provozním řediteli se musí obě společnosti shodnout.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám