Hlavní obsah

Máte více než jedno dítě? Kalkulačka ČSSD s vámi nepočítá

Novinky, bož

Podle daňové kalkulačky ČSSD socialisté přilepší jen bezdětným a lidem s jedním dítětem. U zaměstnanců se dvěma dětmi kalkulačka ukazuje nulovou změnu. Již v úterý upozorňovali uživatelé na sociálních sítích na evidentní chyby ve výpočtech sociálních demokratů.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Již v úterý upozorňovali uživatelé na sociálních sítích na evidentní chyby ve výpočtech sociálních demokratů.

Článek

Při hrubé mzdě 20 tisíc činí čistý příjem bezdětného zaměstnance 15 850 korun. ČSSD občanům s tímto příjmem slibuje polepšení o 804 korun.

S jedním dítětem při stejné hrubé mzdě činí dnešní čistý příjem 16 967.

I těmto lidem sociální demokraté slibují zlepšení čistého příjmu o 804 korun.

U dvou dětí činí současný čistý příjem 18 584, u tří 20 601, u čtyř 22 618. Ve všech těchto případech se podle kalkulačky ČSSD nepočítá s žádnou změnou.

Bezdětný zaměstnanec s jedním dítětem si podle ČSSD polepší o 804 korun.

Zaměstnanec s hrubou mzdou 20 tisíc a dvěma dětmi si podle kalkulačky ČSSD nepolepší ani o korunu.

Zaměstnanec s hrubou mzdou 20 tisíc a čtyřmi dětmi si podle daňové kalkulačky nepolepší ani o korunu.

Buď tedy navrhované změny ČSSD nejsou tak propopulační, jak předseda strany Bohuslav Sobotka tvrdil, nebo se daňová kalkulačka i nadále potýká s chybami. Zlepšení příjmů lidem se třemi dětmi nabízí kalkulačka až od hrubé mzdy 33 882.

Jak upozornil na Twitteru uživatel Jiří Štický, ještě včera kalkulačka neuměla správně spočítat dnešní čistý příjem u lidí s více než jedním dítětem. U lidí s hrubou mzdou 20 tisíc a třemi dětmi tak ukazovala čistý příjem 18 584, místo 20 601 korun.

Zároveň tvrdila, že po změnách navrhovaných sociálními demokraty tito lidé dostanou 19 388, což mělo být údajně zlepšení o 804 korun. Ve skutečnosti by však šlo o zhoršení o 1213 korun.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám