Hlavní obsah

Benzín i nafta mírně podražily

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pohonné hmoty v Česku v uplynulém týdnu mírně zdražily. Průměrná cena benzínu Natural 95 od minulé středy stoupla o tři haléře na průměrných 31,19 koruny za litr, nafta pak o dva haléře na 30,47 koruny za litr. Vyplývá to z údajů firmy CCS. V některých krajích však ceny mírně klesly, případně stagnovaly.

Foto: David Ryneš, Novinky

Průměrná cena pohonných hmot v ČR k 25. lednu

Článek

Nejdražší pohonné hmoty natankují řidiči v Praze. Benzín se tam jako v jediném českém regionu prodává průměrně za více než 32 korun, za litr tam řidiči zaplatí 32,03 koruny.

Nafta stojí v metropoli průměrných 31,25 koruny za litr. Přes jedenatřicetikorunovou hranici se její cena dostala ještě na Vysočině, kde zdražila o šest haléřů na 31,02 haléře.

Nejlevněji tankují Východočeši

Nejlevnější benzín nabízejí čerpací stanice v Pardubickém kraji, kde je jeho průměrná cena 30,74 koruny za litr.

Nafta se pak prodává za nejnižší cenu také v Pardubickém, ale i sousedním Královéhradeckém kraji, a to průměrně za 30,03 koruny za litr.

V případě Královéhradeckého kraje tato cena znamená, že nafta o jeden haléř zdražila, v Pardubickém kraji naopak o jeden haléř zlevnila.

Ceny pohonných hmot vytrvale rostou od konce loňského listopadu. Následovaly tak ceny ropy, která zdražovala po dohodě ropného kartelu OPEC o snížení těžby. [celá zpráva]

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám