Hlavní obsah

Boeing vydělal na konci roku o 58 procent více

Novinky, bož
Aktualizováno

Americkému výrobci letadel Boeing vzrostl čtvrtletní zisk o 58 procent na 1,63 miliardy dolarů (zhruba 41 miliard korun). Informovala o tom agentura AP. Výsledky Boeingu překonaly očekávání analytiků. Tržby z komerčních letů do vesmíru stouply o jedno procento.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Boeing 787 Dreamliner polských aerolinií LOT v Praze.

Článek

„Pět let v řadě jsme vedli odvětví komerčních dopravních letadel, dosáhli jsme zdravé úrovně prodejů v segmentech obrany, vesmírné dopravy a vyprodukovali jsme rekordní provozní peněžní tok, který poháněl investice do inovací a lidí a vygeneroval nezanedbatelné výnosy pro držitele akcií,” uvedl šéf Boeingu Dennis Muilenburg.

Boeing za loňský rok dodal 748 dopravních letadel a byl tak i nadále světovou jedničkou. Jeho evropský konkurent Airbus v minulém roce zákazníkům dodal 688 letounů.

Americký výrobce kromě toho v loňském roce oznámil, že má objednávky na 668 letadel. Proti předchozímu roku jde o pokles o 13 procent. Mimo jiné se jedná o přelomovou objednávku 80 letounů za celkem 16,6 miliardy dolarů (zhruba 425 miliard korun) pro íránského přepravce Iran Air. [celá zpráva]

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám