Hlavní obsah

IKEA stahuje z prodeje plážové lehátko, lidé si do něj skřípli prsty

Společnost IKEA stahuje z prodeje plážové lehátko MYSINGSÖ. Po vyprání jeho látkového sedáku může dojít k nesprávné montáži, po které hrozí nebezpečí přiskřípnutí prstů nebo pádu z lehátka. Lidé mohou výrobek vrátit v kterémkoli z obchodních domů IKEA, vrácena jim bude plná kupní cena. V úterý o tom informovala mluvčí společnosti Zdeňka Pecková.

Foto: IKEA

IKEA stahuje z prodeje plážové lehátko MYSINGSÖ

Článek

Firma obdržela pět hlášení, podle nichž se následkem nesprávně provedené montáže lehátko rozložilo. Ve všech případech byla zaznamenána poranění prstů. Ke zraněním došlo ve Finsku, Německu, USA, Dánsku a Austrálii.

„Po obdržení výše uvedených hlášení jsme zahájili vyšetřování, které vedlo ke zlepšení designu, jež snižuje riziko úrazu a nesprávného sestavení lehátka. Lehátka s upraveným designem budou dle plánu v prodeji od února 2017,” uvedla Pecková.

Při vracení lehátka není nutné předkládat doklad o zakoupení, stačí ho přinést zpět do obchodního domu na oddělení Služeb zákazníkům. V ČR provozuje společnost čtyři obchodní domy, a to v Praze na Zličíně a Černém Mostě, v Ostravě a v Brně.

„Omlouváme se za případné nepříjemnosti,” dodala mluvčí.

Reklama

Související témata:

Související články

IKEA stahuje z prodeje noční světlo

Nábytkářský řetězec IKEA stahuje z prodeje noční osvětlení do zásuvky Patrull kvůli riziku elektrického šoku. Zákazníci, kteří si výrobek koupili, ho mají...

Výběr článků

Načítám