Hlavní obsah

Hobbymarkety Baumarkt v Česku končí

• Aktualizováno

Obchodní řetězec Globus ukončí provoz tří hobbymarketů Baumarkt v Pardubicích, Chomutově a Brně. Dva z nich prodá, nemovitost v Brně pronajme a bude z ní multifunkční obchodní centrum. Firma se chce více zaměřit na prodej potravin. Hodnotu transakce společnost nezveřejnila.

Foto: Profimedia.cz

Obchodní řetězec Globus ukončí provoz tří hobbymarketů Baumarkt v Pardubicích, Chomutově a Brně.

Článek

Z Baumarktů v Chomutově a Pardubicích bude prodejna nábytku a hobbymarket jiné značky.

„Utržené finance z prodejů nemovitostí investujeme do rozvoje nových konceptů, renovace hypermarketů, moderních technologií, které usnadní nákup zákazníkům,” uvedl jednatel společnosti Globus Jörg Bauer.

Zaměstnancům nabídnou alternativu

Změna se dotkne 180 zaměstnanců těchto tří obchodů. Ti si budou moci zvolit mezi prací pro nového provozovatele obchodních domů, anebo jim firma nabídne práci v hypermarketech Globus v daném městě.

„Se všemi zaměstnanci osobně jednáme, naší snahou a cílem je, abychom všem byli schopni nabídnout vhodnou alternativu,” dodala mluvčí Globusu Pavla Hobíková.

Značka Baumarkt v Česku končí

Značka Baumarkt z Česka zmizí, produkty z kategorie hobby bude Globus nadále nabízet.

„Ve všech 15 hypermarketech budeme i nadále provozovat oddělení s nepotravinářským sortimentem od auto-moto doplňků přes základní údržbu a péči o domácnost až po sezónní sortiment, jako je zahradní nábytek, camping nebo grilování," uvedla Hobíková.

Malé obchody v centrech měst

Globus kromě toho letos otevře i první menší obchod v centru Prahy. Podobné malé prodejny plánuje vybudovat i v dalších městech.

Řetězec Globus v Česku ve finančním roce 2015/2016 zvýšil zisk o čtyři procenta na 365 miliónů korun. Tržby hypermarketů klesly o půl procenta na 22,8 miliardy korun. [celá zpráva]

Německá společnost v Česku v tuto chvíli provozuje patnáct hypermarketů s průměrnou prodejní plochou okolo 11 tisíc metrů čtverečních. Na tuzemském trhu působí od roku 1996.

Reklama

Související témata:

Související články

Globus v Česku zvýšil zisk na 365 miliónů

Obchodní řetězec Globus v Česku v posledním roce zvýšil zisk o čtyři procenta na 365 miliónů korun. Tržby jeho hypermarketů klesly o půl procenta na 22,8...

Výběr článků

Načítám