Hlavní obsah

Zdražování benzínu i nafty pokračuje. Litr naturalu v Praze už stojí přes 32 korun

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ceny pohonných hmot v Česku i nadále stoupají. Průměrná cena benzínu Natural 95 za uplynulý týden stoupla o 8 haléřů na 31,16 koruny za litr. Naftu motoristé natankují za průměrných 30,45 koruny za litr, což je rovněž o deset haléřů více než před týdnem. Vyplývá to z údajů firmy CCS, která ceny pohonných hmot sleduje. Nejdražší benzín a nafta jsou i nadále v Praze.

Foto: David Ryneš, Novinky

Průměrná cena pohonných hmot v ČR k 18. lednu

Článek

V hlavním městě, kde jsou ceny stále nejvyšší, se litr benzínu prodává v průměru za 32,06 koruny. Za litr nafty řidiči v Praze platí v průměru 31,25 koruny.

Nejlevnější naftu natankují řidiči v Královéhradeckém kraji, když za litr zaplatí 30,69 koruny. Nejlevnější benzín pak prodávají čerpací stanice v sousedním Pardubickém kraji, kde litr Naturalu 95 stojí 30,45 koruny.

Ceny pohonných hmot se zvyšují vytrvale od konce loňského listopadu. Následovaly tak ceny ropy, která zdražovala po dohodě ropného kartelu OPEC na snížení těžby. [celá zpráva]

Reklama

Výběr článků

Načítám