Hlavní obsah

Slavný kuchař Jamie Oliver zavře šest restaurací, i kvůli brexitu

Populární britský kuchař Jamie Oliver zavře v zemi šest restaurací. Zdůvodnil to těžkou konkurencí na trhu i nejistotou v souvislosti s odchodem Velké Británie z EU, tzv. brexitem. V pátek o tom informoval britský deník The Guardian.

Jamie Oliver

Článek

Jamie Oliver hodlá zavřít své restaurace s italskou kuchyní v šesti britských městech do konce letošního prvního čtvrtletí.

„Jak každý majitel restaurace ví, trh je tvrdý. Tlaky a neznámá budoucnost kvůli brexitu to ještě ztěžují,“ řekl ředitel řetězce restaurací Jamieho Olivera Simon Blagden. Mezi důvody uvedl ale i růst cen surovin, náklady na školení zaměstnanců i slabší návštěvnost.

Propustí proto kolem 120 lidí, což je skoro pět procent zaměstnanců řetězce. Některým chce ale firma nabídnout práci ve zbývajících podnicích v Británii.

Oliver nyní vlastní ve Velké Británii 42 italských restaurací a dalších 36 pod svým jménem provozuje v zahraničí. V cizině hodlá otevřít dalších 22 podniků, expanduje například v Austrálii, uvedl list.

Jamie Oliver se proslavil díky televizní show, je autorem kuchařských knih a majitelem kuchařské školy. Pod jeho značkou se prodávají i některé potraviny, například koření.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám