Hlavní obsah

Američané prodali pražský hotel Hilton Old Town singapurské firmě

Americká společnost Blackstone prodala pražský hotel Hilton Prague Old Town a přilehlou budovu Gestin Centrum firmě M&L Hospitality Trust, která má sídlo v Singapuru. V úterý to sdělila poradenská firma JLL, která se skupinou Blackstone při prodeji spolupracovala. Cenu transakce neuvedla.

Foto: Josef Horázný, ČTK

Americká společnost Blackstone prodala pražský hotel Hilton Prague Old Town (na snímku z 16. března 2009) a přilehlou budovu Gestin Centrum singapurské firmě M&L Hospitality Trust.

Článek

Hilton Prague Old Town je pětihvězdičkový hotel naproti Masarykovu nádraží. Na hranici historického jádra Prahy nabízí 303 pokojů. Společnost Blackstone jej získala v roce 2006 jako hotel Renaissance. Jméno Hilton nese od roku 2007.

„Pro rok 2016 byl příznačný příliv asijských institucionálních investorů na evropský hotelový trh a pražská transakce jej v závěru roku jen potvrdila. Věříme, že tento trend bude pokračovat i v roce 2017,” uvedl Patrick Saade ze společnosti JLL.

M Hospitality Trust je mezinárodní realitní investiční platforma, která se zaměřuje na investice do hotelů. Má pobočky v Amsterodamu, Singapuru a Sydney.

Pod hlavičkou Hilton je v metropoli provozován také hotel Hilton Prague na Florenci, který je s téměř 800 pokoji největším hotelem v Česku. Tohoto hotelu, který původně nesl jméno Atrium, se současná transakce netýká.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám