Hlavní obsah

U českých pump se dál zdražuje. Benzín už se vyhoupl na 30 korun

Pohonné hmoty v Česku opět zdražily. Průměrná cena benzínu Natural 95 za uplynulý týden stoupla o 35 haléřů na 30 korun za litr. Naftu motoristé natankují za průměrných 29,02 koruny za litr, což je o 38 haléřů více než před týdnem. Vyplývá to z údajů firmy CCS, která ceny pohonných hmot sleduje. Nejdražší zůstává benzín i nafta v Praze.

Foto: David Ryneš, Novinky

Průměrná cena pohonných hmot v ČR k 7. prosinci

Článek

Průměrné ceny pohonných hmot v České republice zhruba od začátku listopadu postupně mírně klesaly, za tři týdny se snížily zhruba o 30 haléřů u benzínu a 20 haléřů u nafty. Poprvé po této době zdražila paliva minulý týden.

Stejně jako v předchozích týdnech zůstává nejdražší nafta i benzín v Praze, kde řidič koupí benzín v průměru za 30,81 koruny za litr a naftu za 29,95 koruny za litr.

Nejlevněji vyjdou pohonné hmoty motoristy v Pardubickém kraji. Tamní čerpací stanice prodávají Natural 95 v průměru za 29,46 koruny za litr a diesel za 28,58 koruny.

Představitelé Organizace zemí vyvážejících ropu (OPEC) se minulý týden domluvili  na prvním omezení těžby od roku 2008. Ropa v reakci na to zdražila téměř o deset procent. Analytici předpokládají, že tuzemské ceny benzínu a nafty v důsledku toho v dalších měsících stoupnou až o několik korun. [celá zpráva]

Reklama

Výběr článků

Načítám