Hlavní obsah

Amazon otevře první obchod s potravinami bez pokladen

Novinky, tov

Největší internetový obchod světa Amazon rozšiřuje byznys o kamenné prodejny. Vedle prodeje knih otevře i obchody s potravinami a občerstvením. V těch budou chybět klasické pokladny. Informoval o tom server BBC.

Foto: Jason Redmond, Reuters

První obchod Amazon Go se otevře zákazníkům v Seattlu příští rok.

Článek

První obchod s potravinami Amazon Go otevře pro veřejnost začátkem příštího roku v Seattlu, již nyní zde mohou nakupovat zaměstnanci firmy.

Co si zákazník koupí, budou hlídat technologie podobné těm u samořízených aut, tedy soustava kamer a senzorů pohybu, píše BBC. Nakupující při vstupu naskenují aplikaci Amazonu a zboží se mu při odchodu připíše na účet, který má u firmy.

Kromě základních potravin, jako je chléb nebo mléko, nabízí obchod i hotová jídla k snídani, obědu a večeři. Kuchaři je připravují čerstvá na místě. V nabídce je i produkce místní kuchyně a pekárny.

„Sektor maloobchodního prodeje potravin je již velmi obsazený. Pokud chtějí přitáhnout zákazníky, musí se něčím odlišit, což dělají odstraněním klasických pokladen a problémů s dlouhými frontami,“ řekla BBC analytička Planet Retail Natalie Bergová.

Amazon už v USA provozuje také kamenné obchody s knihami.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám