Hlavní obsah

Ministerstvo dopravy chce zrušit nebezpečný přejezd ve Studénce

• Aktualizováno

Ministerstvo dopravy chce zrušit nebezpečný železniční přejezd ve Studénce, který je znám zejména kvůli loňské nehodě vlaku a polského kamiónu. Na místě má vzniknout podjezd pro osobní auta, kamióny do nedaleké vagónky má přivádět nová komunikace, na níž vznikne nový přejezd, řekl v úterý ministr dopravy Dan Ťok (ANO).

Foto: Aleš Honus, Právo

Při loňské nehodě na přejezdu ve Studénce se kabina kamiónu při nárazu utrhla a zůstala na přejezdu. Zbytek auta tlačil vlak dál.

Článek

Obě investice by měly být připravovány paralelně. Novou komunikaci bude stavět ve spolupráci se Státním fondem dopravní infrastruktury město a podjezd s podchodem pro pěší bude financovat správce železnic, Správa železniční dopravní cesty, uvedl Ťok. Hotovy by podle optimistické varianty mohly být v roce 2019.

Při nehodě ve Studénce 22. července loňského roku tři cestující zemřeli a dvě desítky lidí utrpěly zranění. Hmotná škoda podle SŽDC přesáhla 157 miliónů korun.

Ministerstvo kromě toho v úterý dostalo miliónovou pokutu od ÚOHS za porušení zákona o veřejných zakázkách prodloužením smlouvy o elektronickém mýtném s firmou Kapsch bez vypsání výběrového řízení. [celá zpráva]

Reklama

Výběr článků

Načítám