Hlavní obsah

Samsung má další problém, „vybouchl“ i s pračkou

Novinky, tov

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Výrobce elektroniky Samsung potvrdil, že s americkými orgány pro ochranu spotřebitele řeší problém s pračkami, které kvůli silným vibracím mohou způsobit zranění nebo škody na majetku. O „výbušných” pračkách informoval server BBC, který tak s nadsázkou připomíná nedávné problémy jihokorejské firmy s explodujícími bateriemi v nových chytrých telefonech Note 7.

Foto: Profimedia.cz

Možná rizika se týkají jen některých shora plněných praček prodávaných v USA. Ilustrační foto.

Článek

Americký úřad CPSC, který se zabývá bezpečností výrobků, varoval před problémy u některých shora plněných praček Samsung.

Podle BBC firma v této záležitosti čelí ve Spojených státech i soudní žalobě, podle které závada může způsobit zranění nebo škodu.

Fotografie zdevastované pračky zveřejněná na Twitteru.

Server připomíná, že jihokorejská firma nedávno musela stáhnout z prodeje nový chytrý telefon Note 7 kvůli explodujícím bateriím. [celá zpráva]

Samsung přiznává možná rizika u shora plněných praček vyrobených mezi březnem 2011 a dubnem 2016.

„Ve výjimečných případech se mohou objevit abnormální vibrace, které představují riziko zranění nebo škody na majetku při praní ložního prádla, objemných nebo nepromokavých látek,“ uvedla firma na webu, kde si mohou zákazníci nebezpečný výrobek prověřit podle sériového čísla.

Problém se podle mluvčího netýká modelů praček prodávaných mimo Severní Ameriku.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám