Hlavní obsah

UPC nesmí vysílat Ligu mistrů, Ústavní soud zamítl stížnost kabelovky

Aktualizováno

Ústavní soud (ÚS) ponechal v platnosti předběžné opatření, kvůli kterému kabelová televize UPC nemůže v Česku vysílat přenosy fotbalové Ligy mistrů na zahraničních televizních kanálech. Územní exkluzivitu pro většinu zápasů Ligy mistrů má společnost O2 Czech Republic.

Foto: Martial Trezzini, ČTK/AP

Losování Ligy mistrů

Článek

Společnost UPC, největší český poskytovatel placených televizních služeb a vysokorychlostního internetu, podala proti předběžnému opatření ústavní stížnost, soud ji ve středu zamítl.

Opatření vydal loni v září Městský soud v Praze na podnět společnosti O2, která většinu utkání Ligy mistrů nabízí na svém sportovním kanálu. Pouze jeden úterní zápas mohla v minulé sezóně vysílat Česká televize.

Černá obrazovka

Zamítnutná ústavní stížnost poukazovala zvláště na to, že opatření nebylo nijak detailně odůvodněné. Podle ústavních soudců ale tento nedostatek napravil odvolací Vrchní soud v Praze. ÚS také nechtěl kvůli procesní vadě zasáhnout do komplikovaného právního stavu, který trvá skoro rok.

Některá utkání Ligy mistrů mohli čeští diváci v minulosti vidět díky tomu, že společnost UPC, stejně jako další poskytovatelé kabelového a televizního vysílání, přebírala slovenskou televizi STV1, rakouskou ORF1 nebo německou ZDF. Po vydání předběžného opatření začala UPC po dobu vysílání fotbalových utkání Ligy mistrů na zahraničních kanálech obrazovku začerňovat.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám