Hlavní obsah

Úřad varuje před obálkami s modrým pruhem, tváří se jako dopis z berňáku

Některým lidem do schránky dorazily dopisy, které se tváří jako úřední obsílka z finančního úřadu. Rozesílá je přitom soukromý subjekt, upozornil v pátek úřad na svém webu. Dopisy obsahují katalog zboží odesílatele Labužnický koutek.

Dopis nemá s finančním úřadem nic společného.

Článek

”Důrazně upozorňujeme občany na zásilky, které mohou vyvolávat mylný dojem, že se jedná o úřední obsílky z finančního úřadu,” uvedla mluvčí úřadu Petra Petlachová.

Upřesnila, že se jedná o obálku s modrým pruhem, na které je uveden text „Důvěrná zásilka zaslaná z Finančního ředitelství“, dále text „Povinně schválené úřední potvrzení“ a na zadní straně obálky je červeně výrazný nápis „Povinná odpověď v požadovaných lhůtách“. Obálka je též opatřena kulatým razítkem s popiskem Finanční ředitelství.

„Tyto zásilky nemají s úřední korespondencí finanční správy nic společného, jedná se o obálky s komerčním obsahem, jejichž odesílatelem je soukromý subjekt,” dodala mluvčí.

Předražené sladkosti

Podle informací Novinek obálka obsahuje katalog zboží odesílatele Labužnický koutek. Na tyto zásilky přitom již minulý týden upozornilo také na svém webu Sdružení obrany spotřebitelů.

Dopis nemá s finančním úřadem nic společného

”V posledních dnech jsme v Jihočeském kraji zaznamenali několik případů spotřebitelů, kterým byla na poštu doručena na dobírku v hodnotě okolo 1200 Kč zásilka od odesílatele Labužnický koutek, Valašské Klobouky, aniž by si ji objednali. Někteří spotřebitelé zásilku převzali a dobírku zaplatili. Následně zjistili, že zásilka obsahuje pouze sladkosti v hodnotě, jež zjevně neodpovídala ani zaplacené dobírce,“ uvedlo sdružení.

Dodává, že když se spotřebitelé pokusili vrátit přijatou zásilku, zjistili, že zpáteční adresa neexistuje. Není tedy ani jasné, kdo peníze za dobírku obdržel. Spotřebitelům proto doporučují dobírky obdržené od tohoto odesílatele nepřebírat.

Anketa

Obdrželi jste zásilku od odesilatele Labužnický koutek?
Ano
2,9 %
Ne
97,1 %
Celkem hlasovalo 1768 čtenářů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám