Hlavní obsah

Antimonopolní úřad schválil prodej e-shopu Mall.cz

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Úřad pro ochranu hospodářské soutěže (ÚOHS) schválil prodej druhého největšího e-shopu v Česku Mall.cz investiční skupině Rockaway Capital. Rozhodnutí je pravomocné, oznámil v tiskové zprávě předseda úřadu Petr Rafaj.

Foto: David Ryneš, Novinky

Ilustrační foto

Článek

"V důsledku uskutečnění fúze sice dojde k posílení postavení skupiny Rockaway spojením v dotčených oblastech. Nicméně tržní podíl spojením vzniklého soutěžitele bude stále na většině trhů pod 25 %, navíc skupina Rockaway bude vystavena působení řady konkurentů, z nichž někteří na jednotlivých dotčených trzích dosahují obdobného či silnějšího postavení," zdůvodnil rozhodnutí Rafaj.

Už dříve antimonopolní úřad schválil prodej srovnávače cen Heureka.cz stejné skupině. Rockaway kupuje obě firmy za více než 200 miliónů eur (5,4 miliardy korun).

Největší český e-shop Alza.cz i některé další v květnu oznámily, že z Heureky odcházejí, protože srovnávač už není nezávislý. [celá zpráva]

Související téma:

Foto: Ondřej Lazar Krynek, Novinky

Obchod financují miliardáři Daniel Křetínský, Patrik Tkáč a investiční skupina PPF nejbohatšího Čecha Petra Kellnera. Jde o jednu z největších transakcí v maloobchodu v posledních letech.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám