Hlavní obsah

PPF nejbohatšího Čecha Petra Kellnera vydělala 9,5 miliardy

Skupině PPF klesl loni čistý zisk o pět procent na 352 miliónů eur (9,5 miliardy korun). Tržby skupiny klesly o miliardu eur na 5,94 miliardy eur (asi 160 miliard korun). PPF, kterou ovládá nejbohatší Čech Petr Kellner, to v pondělí sdělila v tiskové zprávě.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

„Skupina v roce 2015 těžila z teritoriální i obchodní diverzifikace svých aktivit. V telekomunikacích jsme úspěšně rozdělili společnost O2. CETIN se tak stal strategickou součástí skupiny. Druhé klíčové aktivum, Home Credit, se podařilo stabilizovat díky růstu v Asii a úsporným opatřením v naší ruské bance,” komentovala výsledky finanční ředitelka PPF Kateřina Jirásková.

Agentura Bloomberg minulý týden s odkazem na své zdroje uvedla, že PPF zvažuje prodej části nebo celého většinového podílu v operátorovi O2. [celá zpráva]

Skupina PPF investuje do řady odvětví od bankovnictví a finančních služeb přes telekomunikace, pojišťovnictví, nemovitosti, zemědělství a maloobchodní služby až po biotechnologie. Působí v Evropě, Rusku, Asii a USA.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám