Hlavní obsah

Benzín a nafta v Česku za dva týdny zdražily o padesátník

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pohonné hmoty u českých čerpacích stanic za uplynulý týden opět zdražily o desítky haléřů. Ceny vzrostly shodně o 31 haléřů na průměrných 28,50 koruny za litr u benzínu Natural 95 a 26,55 Kč/l u nafty. Za dva týdny tak čerpací stanice zvýšily ceny zhruba o padesátník. Vyplývá to z údajů firmy CCS.

Foto: David Ryneš, Novinky

Průměrná cena pohonných hmot v ČR ke 4. květnu

Článek

Ve všech 14 krajích už se průměrná cena benzínu přehoupla přes 28 Kč/l, v nejdražším kraji Vysočina se dokonce blíží 29 korunám za litr.

Nejméně motoristé za Natural 95 platí v Karlovarském kraji, průměrně 28,21 koruny za litr. O haléř vyšší je průměrná cena v dosud nejlevnějším Královéhradeckém kraji.

Nafta se ve třech krajích dostala už nad 27 korun za litr. Nejdražší je stále v Praze za průměrných 27,23 koruny za litr. Nejméně si za litr dieselu opět účtovaly čerpací stanice v Královéhradeckém kraji, v průměru to bylo 26,12 koruny za litr.

Ceny ropy Brent ve čtvrtek stouply nad 45 dolarů za barel, letos v lednu se přitom Brent blížil 30 dolarům za barel.

Země kartelu OPEC sice celkově minulý měsíc dál zvyšovaly těžbu, ceny ale podporují výpadky produkce na řadě míst. Vedle Kanady jde o Nigérii a Irák. Trh má obavy i o vývoj v Libyi a Venezuele.

Reklama

Výběr článků

Načítám