Hlavní obsah

Firmy dostaly od ŘSD pokutu, že se opozdily s opravou D1

Aktualizováno

Stavební firmy OHL, Alpine a Eurovia dostaly pokutu od Ředitelství silnic a dálnic za to, že v pátek nestihly včas otevřít dva jízdní pruhy v každém směru na rekonstruovaném úseku D1 u Velké Bíteše. Podle smlouvy mají být dva pruhy otevřeny ve 14:00, stavaři se v pátek o hodinu opozdili. Výši pokuty ŘSD nesdělilo.

Foto: Miroslav Homola, Právo

Modernizace D1. Ilustrační foto

Článek

„Důvodem zdržení bylo opravování nekvalitně odvedené práce,” uvedl mluvčí ministerstva dopravy Tomáš Neřold.

Stavební firmy mají pravidlo, aby byly v pátek ve dvě hodiny odpoledne otevřeny v každém směru dva pruhy, uvedeno ve smlouvě. To proto, aby se v pátečním silném provozu netvořily před uzavírkami dlouhé kolony. A přesně to se v pátek kvůli zpoždění stavebních firem stalo.

„Ministerstvo dopravy zároveň se stavebním sdružením zahájí správní řízení kvůli porušení rozhodnutí o povolení uzavírky. Takové případy se nesmějí opakovat. V pátečním provozu pak chyby stavebních firem odnášejí řidiči v nekonečně dlouhých kolonách a právem jsou naštvaní,“ řekl ministr dopravy Dan Ťok.

Sankce se týká uzavírky mezi 162. a 168. kilometrem D1 mezi velkou Bíteší a devíti kříži. V úseku se modernizuje dálnice.

Reklama

Výběr článků

Načítám