Hlavní obsah

Další čínská investice v Česku. Na Táborsku se budou vyrábět interiéry aut

Novinky, tov

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Čínská firma Yanfeng Automotive Interiors postaví závod v Plané nad Lužnicí na Táborsku. V okrese s jednou z nejvyšších nezaměstnaností v kraji vznikne 300 míst. Firma provozuje v Česku už továrnu v Žatci.

Foto: YFAI

Závod Yanfeng Automotive Interiors v Žatci. Podobně to může brzy vypadat i v Plané nad Lužnicí.

Článek

Yanfeng Automotive Interiors (YFAI) vyrábí interiéry do automobilů, například pro BMW, Audi nebo Alfa Romeo.

Stavební práce na nové továrně začnou v nejbližších dnech a zahájení provozu společnost plánuje na začátek roku 2018, uvedla firma v tiskové zprávě.

„Výstavbou nového výrobního závodu na jihu Čech reagujeme na požadavky trhu a rostoucí aktivity našich zákazníků ve východní Evropě,“ řekl Jochen Heier, který řídí evropský byznys společnosti.

Foto: YFAI

Na výrobní ploše 20 000 metrů čtverečních se budou v závodu Yanfeng Automotive Interiors v Plané nad Lužnicí vyrábět součásti interiéru vozidel, jako například přístrojové desky.

Na výrobní ploše zhruba 20 tisíc metrů čtverečních bude společnost vyrábět části interiérů včetně přístrojových desek a dveřních panelů. Nový závod v Jihočeském kraji není pro společnost YFAI českou premiérou, společnost již provozuje závod v Žatci. Mimo to má výrobní závody i v dalších lokalitách střední a východní Evropy - na Slovensku a v Maďarsku.

Firma najme asi 300 zaměstnanců na různé pozice ve výrobě, logistice a managementu.

Další čínská firma BWI v současnosti staví továrnu na tlumiče do aut u Chebu. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám