Hlavní obsah

Evropské akcie klesly na nejnižší úroveň od srpna

– Milán

Evropské akcie ve čtvrtek prudce oslabují kvůli klesajícím cenám ropy a obavám ohledně vývoje světové ekonomiky. Panevropský index FTSEurofirst 300 se tak propadl na nejnižší úroveň od loňského srpna.

Foto: Reuters

Tabule s hodnotami indexu DAX na burze ve Frankfurtu nad Mohanem

Článek

Náladu na trhu zasáhla mimo jiné zpráva agentury Reuters, podle které se řada představitelů Evropské centrální banky (ECB) staví skepticky k potřebě dalších stimulačních opatření v blízkém období.

„Očekávání další podpory ze strany ECB rostla. Takováto zpráva je pro tato očekávání studenou sprchou," uvedl analytik Marco Vailati ze společnosti Cassa Lombarda.

Index FTSEurofirst 300 se propadl až na 1315,37 bodu, tedy na nejnižší úroveň od 24. srpna. Později část ztrát smazal a pohyboval se kolem 1322 bodů. Oproti středečnímu závěru tak vykazoval pokles o zhruba 2,4 procenta.

Dolů zamířily například akcie automobilky Fiat Chrysler, které tak reagovaly na zprávu serveru Automotive News o obvinění podniku z falšování údajů o prodeji v USA. Akcie britské maloobchodní společnosti Tesco naopak rostly díky překvapivě příznivým výsledům ve vánoční sezóně.

Reklama

Výběr článků

Načítám