Hlavní obsah

Sazka loni udělala z 288 Čechů milionáře a z jednoho miliardáře

Novinky, tov

Přes milión korun vyhrálo loni u loterijní společnosti Sazka celkem 288 sázejících, nejčastěji ve hře Sportka. Rekord z předloňska, kdy Sazka „vyrobila” 106 milionářů, byl tak překonán více než dvojnásobně. Informoval o tom ve středu mluvčí Sazky Václav Friedmann. Mezi těmito výherci je jeden miliardář. Sázející z Pardubicka vyhrál 2,47 miliardy korun.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Sazka

Článek

Noví milionáři si rozdělili celkem 1,15 miliardy korun.

„Na miliónových výhrách v roce 2015 se podílela především Sportka s doplňkovou hrou Šance, které dohromady vytvořily 221 milionářů. Nebylo výjimkou, že v jeden den vyhrálo nad milión více lidí. V jednom listopadovém losování dokonce padlo deset miliónových výher,” uvedl Friedmann.

Sázející tradičně nejvíce věřili šťastnému číslu 7, to se na jejich tiketech objevilo ve více než 38 miliónech případů. Mezi top tři sázená čísla pak patří ještě čísla 13 a 19. Nejvíce však padala pětka a dvojka.

Rekordní Eurojackpot

„Nejvíce milionářů loni díky Sazce přibylo ve Středočeském kraji (48), následovala Praha (45), Moravskoslezský (31) a Jihomoravský kraj (27). Nejméně miliónových výher naopak putovalo sázejícím do Jihočeského (9) a Karlovarského kraje (9),” dodal mluvčí Sazky.

Celkové tržby největší hry Sportka dosáhly téměř šest miliard korun, více než miliardu pak lidé vsadili v Eurojackpotu. Právě Eurojackpot přinesl loni rekordní miliardovou výhru, když sázející z Pardubicka vyhrál 2,47 miliardy korun. To byla zároveň i rekordní výhra v této celoevropské hře, ve které se o tržby i výplatu výher dělí 17 zemí. [celá zpráva]

Sazka patří společnosti KKCG miliardáře Karla Komárka.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám